Direktlänk till inlägg 11 maj 2008

Världen är handlingsfarlamad

Av D H - 11 maj 2008 12:23

I Burma ter sig militärjuntans makt allt mer bissarr. De vill ha förnödenheter till de hemlösa, utsatta och skadade efter orkanen, men de vill inte ha hjälparbetare. Hur paranoid kan man egentligen vara?

Om någon läst 1984 kan man se samma bisarra verklighet. I Buransk TV sänds inte nyheter och information till de skadade och saknade, utan sånger som uppmanar till att rösta ja till den nya författningen som ger juntan mer makt.

"Jag röstade ja eftersom alla andra gör det, men jag vet ingenting om författningen, säger [den] 23-åriga [kvinnan]".

Samtidigt sprider den burmanska regeringen uppenbara lögner. 23335 personer har dött och 37019 saknas. Detta vet de utan någon egentlig koll på läget över huvud taget.


Burma är ett land som allt sedan andra världskriget då den Europeiska kolonialmakten Storbrittannien gav dem sin frihet varit ett land skakat av inbördes oroligheter och förtryck. Stora kristna minoriteter i burmas gränstrakter förtrycks av burmeserna i centralstyret. Munkar skjuts på gatorna.


Varför kan man inte stoppa detta elände? Varför stötta regimen i Burma? Det vore så enkelt för en överlägsen Europeisk krigsmakt att ingripa och ställa allt till rätta. Det finns åtminstone en underliggande civilisation i Burma olikt tex Irak.


Några dagars oinskränkt flygbombskrig skulle få regimen på knä. För fungerar verkligen en diktatur utan folkligt stöd om regeringen är sprängd i bitar och armén flyr och gömmer sig?

Misslyckas kriget; ja, synd. Man försökte ju i alla fall.


Varför skall västvärlden vara så feg och inte våga ingripa...

jo just det, vi har ju inga krigsmakter kvar!

USA är de som möjligen skulle klara av ett sådant företag men de är bundna i Irak och Afghanistan.

Det är ju Kina som är stormakten i området. Det är vi som låtit Kina bli det. Kineserna har ett egenintresse i att Burmas regim kvarstannar pga luktrativa handelsavtal med den. Det är försent att ångra att vi lät väst förlora intiativet i "fredens" och pascifismens namn och vi kommer att få ta konsekvenserna.

Burma har något som Europa inte har

 
 
Micke H

Micke H

17 maj 2008 22:47

Jag anser att Sverige har något liknande som Burma har fast mycket subtilare. I teorin har vi yttrandefrihet men i praktiken är det helt ensidig information när det gäller vissa saker, det bästa exemplet är invandringspolitiken. TV och tidningar basunerar ut sin lovpris för invandring och mångkultur i en total kör av ensidig propaganda. De negativa sociala och ekonomiska konsekvenerna av invandringen tillrättaläggs eller censureras helt från rapporteringen. Ofta skyller man på diskriminering och rasism från svenskarnas sida och partier som SD skys som pesten av alla riksdagspartier och media. När man rapporterar om dem blandar man friskt om med halvsanningar och lögner och låter dem själva sällan komma till tals. När man gör så låter man nästan alltid någon annan politiker eller "expert" från expo få sista ordet. När de blir dags för val vart fjärde år är det någon av de sju "godkända" alternativen vi antas vilja rösta på, alla andra avfärdas som extremister, enfrågepartier eller chanslösa. Det är bara på nätet det finns riktig yttrandefrihet, till exempel i härligt politiskt inkorrekta bloggar som den här.

http://www.mickehsblogg.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av D H - 9 augusti 2008 12:47

Konflikten Georgien-Ryssland trappas upp. Här i Sverige står vi med byxorna nere förvånade över vad som händer i öst. Ryssland visar styrka och vilja att intervenera militärt i till Ryssland angränsande provinser. Helt imot regeringens säkerhetsanaly...

Av D H - 8 augusti 2008 15:06

Ryska stridsvagnar rullar in i Georgien. Där ser man. MT-LB, T72, T80, BMP2 och allt vad de två forna sovjetstaterna kan tänkas inneha riskerar att inom några dagar ställas mot varandra. Denna händelse står i kontrast till regeringens säkerhetsanalys...

Av D H - 17 juli 2008 23:28

Sossarna har bevisligen övergivit tanken på integration och satsar därmed på tvåspråkighet i undervisningen för att gynna eftersatta invandrargrupper som i Botkyrka uppgår till 70% av eleverna. Jens Sjöström, Barn- och ungdomsnämndens ordförande i B...

Av D H - 17 juli 2008 13:16

En 13-årig pojke blev halvt ihjälslagen då han råkade sparka över sin boll till andra sidan bollplanen där ett gäng äldre grabbar spelade.   " Polisen söker nu efter ett tiotal män mellan 20 och 30 år som enligt vittnen försvann från platsen i flera ...

Av D H - 15 juli 2008 12:05

  Neuding gör en tämligen klarsynt analys av läget i SvD idag. Det är inte lätt att debattera med SD skriver hon och de etablerade partiernas självgoda fnysningar som svar på SD argument ter sig bara patetiska. Givetvis vill inte Neud...

Presentation

Omröstning

Bör Sverige ha ett försvar värt namnet för det egna territoriet?
 Ja
 Nej, endast fredsbevarande trupp utomlands
 Nej, inget alls

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards