Direktlänk till inlägg 15 juli 2008

Även Neuding ägnar sig åt floskler

Av D H - 15 juli 2008 12:05

  Neuding gör en tämligen klarsynt analys av läget i SvD idag. Det är inte lätt att debattera med SD skriver hon och de etablerade partiernas självgoda fnysningar som svar på SD argument ter sig bara patetiska. Givetvis vill inte Neuding stödja SD, så hon skriver lite floskler själv bland annat:


* Vi har en moralisk plikt att ta imot flyktingar.

* Fler välutbildade invandrare skulle integrara dem som redan är här (!?)
* Legrain har skrivit en fin uppsats som visar att invandringen är bra.


Varför skulle vi ha en moraliskt plikt att ta imot flyktingar? Det är ett känsloargument så det skriker om det. Det finns inget realistiskt i att vara världen frälsare. Hjälp flyktingarna där de är istället så slipper vi problem till följd av invandringen. Alla blir glada.

Varför skulle fler välutbildade invandrare sänka brotsligheten hos de som redan är här? Möjligen att de välutbildade skulle sänka medelbrotsligeheten per invandrare eftersom välutbildade ofta begår färre brott men varför skulle de som redan är här begå färre brott? Ologiskt.

 Legrain har jag skrivit om nedan, som Neuding referear till:




"Fler invandrare räddar den svenska välfärdsstaten", anser Philippe Legrain, forskare på området, i dn 4 maj.


Han skriver bland annat:

"Framför allt kan friare invandring hjälpa till att finansiera välfärdsstaten genom att öka den ekonomiska tillväxten."

och

"Och utan fler framgångssökande invandrare kommer vi inte att kunna ta hand om våra gamla - vården av gamla är den bransch i Sverige där sysselsättningen växer snabbast."

och
"Att kräva av välutbildade, unga svenskar att göra [vården] skulle krossa deras drömmar och dessutom bli enormt kostsamt för ekonomin och de offentliga finanserna. Så varför inte tillåta, säg filippinare, att göra det?"


Hans logik är...under all kritik.

Ökad invandring leder till ökat bidragsberoende. Det finns inga nya jobb i Sverige. Industraliseringen går bakåt dvs flyttar utomlands. Varken pizzabagare eller frisörer producerar något egentligen. Jag menar, kineserna kommer ju inte sälja oss bilar för att vi klipper varandras hår och äter pizza. Invandring måhända ökar BNPt men minskar den per person eftersom produktionen förblir den samma!


Vidare, invandring behövs för att ta hand om de äldre...Jaha, så invandrare blir inte gamla de med? Vilka ska ta hand om de gamla invandrarna? Ännu fler invandrare? Det är ingen lösning på problemet.


Varför inte kräva att välutbildade svenskar skall ta hand om sina äldre? Kanske är välutbildade personer för gott för de äldre, anser Legrein.



Oavsett vad är Legrains resonemang orealistiskt. Regeringen kommer aldrig att begränsa invandringen till högutbildade arbetsföra västeuropeer, vilket krävs för att hans resonemang skall fungera. Om så hände, varför skulle de vilja flytta till Sverige med vårt skattetryck och vår arbetsmarknad?

Det vi får och kommer att få i fortsättningen är outbildade u-landsinvånare som inte kan bidra till samhället annat än med malaj-jobb och som tynger ner "välfärden" så att den arbetsföra befolkningen måste arbeta sig halvt ihjäl och tränger ut outbildade svenskar (ja, det finns sådana) från arbetsmarknaden med sina lönedumpningar.


Suck. Jag måste vara galen om Legrain (och regeringen) är klok.



Kommer folk som följer idiologin som nämns i undervarande film att ta hand om dig när du är gammal?


 
 
Ingen bild

Svensk

15 juli 2008 14:33

Patetiskt inlägg. Du har missförstått Neudings ledare. Hon avser att arbetskraftsinvandring av högutbildade snarare skulle ändra synen på invandring, och invandrare, som ett problem. Inte att det på kort sikt avhjälper problemet med kriminella invandrare.

 
Ingen bild

Tobias Lindgren

15 juli 2008 15:35

Väl rutet! Där fick hon.

 
Ingen bild

Dristig

15 juli 2008 16:35

@Svensk:
Hon skrev:
"Med fler invandrare som är välutbildade och eftertraktade på arbetsmarknaden skulle trenden för invandrares brottslighet kunna vända. Social bakgrund är en betydligt viktigare förklarande faktor till brottslighet än etnisk tillhörighet."

Givetvis har hon rätt i det. Tex skulle högutbildade holländare vara en stor tillgång utan att vara en kriminell belastning och invandringen vore inget problem.
Men det kommer inte att hjälpa i vår nuvarande ohållbara apartheid samtidigt som man öser på med nya ointegrerbara individer. Jag kanske har missförstått henne men då tycker jag att hon var otydlig.

 
Ingen bild

Tobias Lindgren

15 juli 2008 17:20

Sverige behöver ingen "arbetskraftsinvandring", än mindre från Mellanöstern och Afrika, av samhällsekonomiska skäl. Borgerlighetens skäl till detta är endast att förinta allt svenskt, islamisering och lönedumpning.

 
Ingen bild

Kafkas

15 juli 2008 18:35

Hon kanske skulle specifikt ange att Muslimer är ett hot för välfärd
ssamhället, kristna som bor i muslimska länder får inte vara ifred pga av religion och etnicitet och är förtryckta dagligen. Jag tycker att man borde införa nytt lag på att förbjuda slöjor och tvinga muslimska kvinnor gå med kortakjolar (med rakade ben naturligtvis) och urringning då skulle vi se fundementalistiska muslimer lämna landet som bara den, då är problemet löst.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av D H - 9 augusti 2008 12:47

Konflikten Georgien-Ryssland trappas upp. Här i Sverige står vi med byxorna nere förvånade över vad som händer i öst. Ryssland visar styrka och vilja att intervenera militärt i till Ryssland angränsande provinser. Helt imot regeringens säkerhetsanaly...

Av D H - 8 augusti 2008 15:06

Ryska stridsvagnar rullar in i Georgien. Där ser man. MT-LB, T72, T80, BMP2 och allt vad de två forna sovjetstaterna kan tänkas inneha riskerar att inom några dagar ställas mot varandra. Denna händelse står i kontrast till regeringens säkerhetsanalys...

Av D H - 17 juli 2008 23:28

Sossarna har bevisligen övergivit tanken på integration och satsar därmed på tvåspråkighet i undervisningen för att gynna eftersatta invandrargrupper som i Botkyrka uppgår till 70% av eleverna. Jens Sjöström, Barn- och ungdomsnämndens ordförande i B...

Av D H - 17 juli 2008 13:16

En 13-årig pojke blev halvt ihjälslagen då han råkade sparka över sin boll till andra sidan bollplanen där ett gäng äldre grabbar spelade.   " Polisen söker nu efter ett tiotal män mellan 20 och 30 år som enligt vittnen försvann från platsen i flera ...

Av D H - 15 juli 2008 00:37

"Våldsman jagades i Kortedala... - Vi har väldigt bra signalement på mannen och allt talar för att det är samma man vid alla överfallen, sade Jan Vehmanen, inre befäl vid polisen i Kortedala sent på kvällen. ... " Varför inte ge allmänheten signaleme...

Presentation

Omröstning

Bör Sverige ha ett försvar värt namnet för det egna territoriet?
 Ja
 Nej, endast fredsbevarande trupp utomlands
 Nej, inget alls

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards